[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 4، شماره 2 - ( 12-1396 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 66-49 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف سولفات روی و آهن بر ویژگی‌های کمی و کیفی سویا رقم L17
سمیرا عادلی* ، مسعود رفیعی
چکیده:   (4649 مشاهده)
چکیده
مقدمه: سویا از منابع مهم روغن خوراکی و پروتئین گیاهی است و تقریباً 50 درصد تولید دانه‌­های روغنی دنیا را تشکیل می­‌دهد. عناصر غذایی کم‌مصرف برای رشد طبیعی گیاهان و حصول عملکرد و کیفیت مناسب محصول ضروری هستند؛ به‌­عنوان مثال عنصر آهن در تشکیل کلروفیل گیاهی و عنصر روی برای تولید هورمون رشد اکسین و انجام فتوسنتز نقش دارند. پژوهش حاضر به­‌منظور بررسی تأثیر مصرف خاکی عناصر آهن و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا انجام گرفت.
‌مواد و روش‌ها: این پژوهش در شهرستان خرم‌آباد در سال زراعی 1396 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح کودی شاهد (صفر)، 30، 60 و 90 کیلوگرم در هکتار سولفات آهن و هم‌چنین سولفات روی در چهار سطح شامل شاهد (صفر)، 10، 20 و 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی بودند. صفات مورد بررسی شامل تعداد دانه در غلاف، تعداد غلاف در بوته، ارتفاع بوته، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، درصد روغن و درصد پروتئین بودند.
نتایج: نتایج نشان داد که مقادیر کود آهن و کود روی باعث افزایش معنی­‌دار تعداد دانه در غلاف، تعداد غلاف در بوته، ارتفاع بوته، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، درصد روغن و درصد پروتئین شد. هم­چنین تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، عملکرد دانه، درصد روغن و پروتئین تحت تأثیر معنی‌دار برهم‌کنش سطوح مختلف کود روی و آهن قرار گرفت. تیمار 10 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و90 کیلوگرم آهن در هکتار بیش­ترین عملکرد دانه (38/5397 کیلوگرم در هکتار) را نشان داد که با 10 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و60 کیلوگرم آهن در هکتار (18/5149 کیلوگرم در هکتار) تفاوت معنی‌داری نداشت. بنابراین می‌توان تیمار 10 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و60 کیلوگرم آهن در هکتار را به‌عنوان بهترین گزینه مدیریت کود روی و آهن برای سویا در نظر گرفت.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که آهن و روی نقش مثبتی در عملکرد و کیفیت پروتئین و روغن دانه دارند. نتایج در مورد صفات کمی نشان داد که با افزایش هر دو نوع کود، صفات مورد بررسی نسبت به شاهد افزایش یافته است، هرچند که در بیشتر صفات اختلافی از لحاظ آماری بین سطوح سوم و چهارم دیده نشد.
واژه‌های کلیدی: صفات کمی و کیفی، عناصر ریزمغذی، مصرف خاکی، سویا
متن کامل [PDF 975 kb]   (1751 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اکوفیزیولوژِی
دریافت: 1397/4/12 | پذیرش: 1397/4/12 | انتشار: 1397/4/12
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adeli S, Rafiee M. Influence of different levels of zinc and iron sulfate on quantitative and qualitative characteristics of soybean L17 cultivar. 3 2018; 4 (2) :49-66
URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-280-fa.html

عادلی سمیرا، رفیعی مسعود. تأثیر سطوح مختلف سولفات روی و آهن بر ویژگی‌های کمی و کیفی سویا رقم L17. 1. 1396; 4 (2) :49-66

URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-280-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی Applied Research of Plant Ecophysiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710