[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 4 - ( 10-1393 ) ::
جلد 1 شماره 4 صفحات 90-79 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر خصوصیات کمی و کیفی زیره سبز (Cuminum cyminum L.) در منطقه سیستان
پرویز یدالهی*، مدینه بیژنی، مسلم حیدری، محمدرضا اصغری‌پور، ملیحه لطیفی
چکیده:   (4248 مشاهده)

امروزه مشکلات و مسائل ناشی از کاربرد سیستم‌های کشاورزی مرسوم، توجه به جایگزینی کشاورزی ارگانیک را فزونی بخشیده است. به‌منظور بررسی تأثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر عملکرد، اجزای عملکرد و درصد اسانس  گیاه دارویی زیره سبز، آزمایشی بهصورت بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشگاه زابل در سال زراعی 92- 1391 انجام شد. تیمارهای مورد بررسی در این آزمایش شامل 1- باکتری سودوموناس (Pseudomonas putida) 2- باکتری ازتوباکتر (Azotobacter chroococcum) 3- کمپوست 4- ورمی کمپوست 5- ترکیب سودوموناس و ازتوباتر 6- ترکیب سودوموناس و کمپوست 7- ترکیب سودوموناس و ورمی کمپوست 8- ترکیب ازتوباکتر و کمپوست 9- ترکیب ازتوباکتر و ورمی کمپوست 10- ترکیب کمپوست و ورمی کمپوست و 11- شاهد (بدون هیچ تیمار کودی) بودند. نتایج نشان داد ارتفاع بوته، تعداد چتر در بوته و تعداد دانه در چتر تحت تأثیر کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک افزایش معنی‌داری یافتند. همچنین کاربرد تلفیقی کمپوست و ورمی کمپوست، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک را بهترتیب 21/90 و 27/59 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک موجب کاهش درصد اسانس گردید به‌طوری‌که تیمار عدم کاربرد کود (شاهد) بالاترین درصد اسانس را به‌خود اختصاص داد. صفات وزن هزار دانه و شاخص برداشت تحت تأثیر کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک قرار نگرفتند؛ لذا با توجه به یافته‌های این تحقیق، تغذیه تلفیقی کودهای بیولوژیک و آلی، به‌خصوص کاربرد توأم کمپوست و ورمی کمپوست جهت افزایش عملکرد و حفظ تولید در درازمدت بدون وجود آلودگی در شرایط مشابه بهتر است.

واژه‌های کلیدی: تلقیح، کود ارگانیگ، میکروارگانیسم، ماده موثره، ورمی‌کمپوست
متن کامل [PDF 170 kb]   (1704 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اکولوژِی
دریافت: 1395/2/13 | پذیرش: 1395/2/13 | انتشار: 1395/2/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of organic fertilizers on quantitative and qualitative characteristics of cumin herb (Cuminum cyminum L.) in the Sistan region. 3 2015; 1 (4) :79-90
URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-169-fa.html

یدالهی پرویز، بیژنی مدینه، حیدری مسلم، اصغری‌پور محمدرضا، لطیفی ملیحه. تأثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر خصوصیات کمی و کیفی زیره سبز (Cuminum cyminum L.) در منطقه سیستان. 1. 1393; 1 (4) :79-90

URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-169-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 4 - ( 10-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی Applied Research of Plant Ecophysiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645