[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 7-1393 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 14-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تاثیر شوری بر سبز شدن و عملکرد گندم (Triticum aestivum L.) پرایمینگ شده
فرشید قادری فر*، سید مجید عالیمقام، کامبیز پوری، محمدحسین قربانی، فرهاد خاوری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (21191 مشاهده)

تنش شوری یکی از مشکلات مهمی است که به‌طور گسترده­ای فرآیندهای فیزیولوژیکی و متابویکی و در نهایت رشد و عملکرد گیاهان زراعی را تحت تاثیر قرار می­دهد. تیمارهای پرایمینگ بذر می‏توانند مقاومت به شوری در گیاهان را القا، کنند و استقرار بوته را در اراضی شور و غیر شور افزایش دهند. این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات تیمارهای مختلف پرایمنیگ بذر، شامل کلرید سدیم 50 میلی‏مولار، پتاسیم دی­هیدروژن 0/5 درصد، سولفات­روی0/3 درصد، سولفات­کلسیم 50 میلی‏مولار، جیبرلیک اسید 50 پیپیام، آب و آسکوربیک اسید 50 پی­پی­ام بر سبز شدن و عملکرد گندم در شرایط شور (9 دسی‏زیمنس بر متر) و شوری کم (4/5 دسی‏زیمنس بر متر) صورت گرفت. نتایج نشان داد که همه تیمارهای پرایمینگ مورد آزمایش، سبز شدن گندم را هم در شرایط شور و هم غیر شور نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. در شوری 4/5 و 9 دسی‏زیمنس بر متر بیش­ترین درصد سبز شدن به‌ترتیب با مقدار 92 و 87 درصد در تیمار جیبرلیک اسید مشاهده شد. این در حالی بود که بیش­ترین سرعت سبز شدن در هر دو سطح شوری به دست آمد. به‏طورکلی، نتایج این تحقیق نشان داد علی‏رغم تاثیر مثبت پرایمینگ بذر بر سبز شدن و استقرار بوته و افزایش تحمل به شوری در مرحله سبز شدن گندم، این تیمارها موجب افزایش عملکرد دانه نشدند و از این نظر تفاوتی بین تیمارهای مختلف پرایمینگ و شاهد در شرایط خاک معمول و شور مشاهده نشد.

واژه‌های کلیدی: تیمارهای قبل از کاشت، جیبرلیک اسید، قدرت بذر، سرعت سبز شدن
متن کامل [PDF 1384 kb]   (2429 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/3/24 | پذیرش: 1393/5/28 | انتشار: 1394/11/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of salinity stress on emergence and yield of priming wheat (Triticum aestivum L.) . 3 2014; 1 (3) :1-14
URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-81-fa.html

قادری فر فرشید، عالیمقام سید مجید، پوری کامبیز، قربانی محمدحسین، خاوری فرهاد. مطالعه تاثیر شوری بر سبز شدن و عملکرد گندم (Triticum aestivum L.) پرایمینگ شده. 1. 1393; 1 (3) :1-14

URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-81-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 7-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی Applied Research of Plant Ecophysiology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645