[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 7-1393 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 36-15 برگشت به فهرست نسخه ها
محمد خادم پیر* ، ابراهیم زینلی، افشین سلطانی، محمود تورانی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (6040 مشاهده)

برای بررسی اثر فاصله بین ردیف، تاریخ کاشت و رقم بر روند تغییرات شاخص سطح برگ، تجمع ماده خشک و همچنین تسهیم ماده خشک در باقلا (Vicia faba L.)، آزمایشی در مزرعه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال زراعی 92-1391 به­صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. فاصله بین ردیف (30، 45 و60 سانتی‌متر) به‌عنوان فاکتور اصلی و تاریخ کاشت (24 آبان و 2 دی ماه 1390) و رقم (برکت و فرانسه) به‌عنوان فاکتور فرعی انتخاب شدند. حداکثر وزن خشک باقلا در کشت 24 آبان برای فاصلههای بین ردیف 30 ، 45 و 60 سانتی­متر به­ترتیب برابر 1027/6،  892/6 و 733/5 گرم در متر مربع بود که این مقدار در کشت 2 دی به­ترتیب به  818/4، 593 و  521/7گرم در متر مربع کاهش یافت. نتایج نشان داد که مراحل سبزشدن تا شروع رشد سریع بوته، شروع رشد سریع تا آغاز پر شدن دانه و آغاز پر شدن دانه تا رسیدگی فیزیولوژیک دانه، سه مرحله متمایز در روند تغییرات ضرایب توزیع ماده خشک بودند. بیشترین ضریب توزیع برای برگ (0/847) در فاز اول و در تاریخ کشت 2 دی و فاصله ردیف 45 سانتی­متر (رقم برکت)، بیشترین ضریب توزیع برای ساقه (0/529) در فاز اول و در تاریخ کشت 24 آبان و فاصله ردیف 45 سانتی­متر (رقم فرانسه) و بیشترین ضریب توزیع برای دانه ( 0/638) در فاز سوم و در تاریخ کشت 2 دی و فاصله ردیف 45 سانتی­متر (رقم فرانسه) اتفاق افتاد.

واژه‌های کلیدی: آغاز پر شدن دانه، تجمع ماده خشک، ضرایب توزیع ماده خشک، نمو فنولوژیک
متن کامل [PDF 1693 kb]   (4166 دریافت)
دریافت: 1393/4/20 | پذیرش: 1393/6/2 | انتشار: 1394/11/2

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

KHadempir M. Investigation leaf area index, dry matter accumulation and allocation in two cultivars of faba bean (Vicia faba L.) affected by the distance between rows and planting date. 3 2014; 1 (3) :15-36
URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-115-fa.html

خادم پیر محمد، زینلی ابراهیم، سلطانی افشین، تورانی محمود. بررسی شاخص سطح برگ، روند تجمع و تسهیم ماده خشک در دو رقم باقلا (Vicia faba L.) تحت تأثیر فاصلۀ بین ردیف و تاریخ‌کشت. 1. 1393; 1 (3) :15-36

URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-115-fa.html

بازنشر اطلاعات
تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی Applied Research of Plant Ecophysiology