fa
<p>بررسی اثر غلظتهای مختلف نمک کلرید سدیم، سالیسیلیکاسید و جیبرلیکاسید بر محتوی پرولین و کلروفیل¬های a و b در دو رقم کلزا (هایولا 401 و RGS)</p>
<p dir="ltr">Effect of different concentrations of salt (NaCl), salicylic acid (SA) and gibberellic acid (GA3) on proline content and a, b chlorophylls of two cultivars of canola (Hayola 401 & RGS)</p>
پژوهشي
Research
<p dir="RTL" style="text-align: justify"><strong>در پژوهش حاضر</strong> <strong>اثرات غلظتهای مختلف شوری در سطوح صفر، 75، 100، 150 میلیمولار کلرید سدیم، جیبرلیک اسید (</strong><strong><span dir="LTR">GA<sub>3</sub></span></strong><strong>) در سطح 05/0 میلیمولار و سالیسیلیک اسید (</strong><strong><span dir="LTR">SA</span></strong><strong>) در سطح پنج میکرومولار روی مقادیر کلروفیلهای </strong><strong><span dir="LTR">a</span></strong><strong>، </strong><strong><span dir="LTR">b</span></strong><strong> و محتوای پرولین کلزا، واریته هایولا 401 و </strong><strong><span dir="LTR">RGS</span></strong><strong> مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش میزان شوری، مقادیر کلروفیلهای </strong><strong><span dir="LTR">a</span></strong><strong> و </strong><strong><span dir="LTR">b</span></strong><strong> کاهش معنیداری یافت که میزان کاهش کلروفیل </strong><strong><span dir="LTR">b</span></strong><strong> در تمامی تیمارها بیشتر از کلروفیل </strong><strong><span dir="LTR">a</span></strong><strong> بود. مقدار کاهش کلروفیل در رقم </strong><strong><span dir="LTR">RGS</span></strong><strong> بیشتر از رقم هایولا 401 بود.</strong> <strong>کاربرد </strong><strong><span dir="LTR">SA</span></strong><strong> بر روی تیمارهای مختلف شوری باعث افزایش معنیدار کلروفیلهای </strong><strong><span dir="LTR"> a</span></strong><strong>و </strong><strong><span dir="LTR">b</span></strong><strong> گردید. کاربرد </strong><strong><span dir="LTR">GA<sub>3</sub></span></strong><strong> نیز در تیمارهای 75 و 100 میلیمولار شوری باعث افزایش معنیدار میزان کلروفیلهای </strong><strong><span dir="LTR"> a</span></strong><strong>و </strong><strong><span dir="LTR">b</span></strong><strong> شد؛ در صورتیکه در تیمار 150 میلیمولار این افزایش مشاهده نگردید و فاقد اثر بود. کاربرد همزمان </strong><strong><span dir="LTR">GA<sub>3</sub></span></strong><strong> و</strong><strong><span dir="LTR">SA </span></strong><strong> نیز در دو غلظت اول (75 و 100 میلیمولار) اثر افزایشی و در غلظت بالا بهدلیل عدم عملکرد </strong><strong><span dir="LTR"> GA<sub>3</sub></span></strong><strong>تأثیر زیادی نداشت. با اندازهگیری محتوای پرولین مشاهده شد که شوری سبب افزایش</strong> <strong>معنیدار در میزان پرولین در ریشه و برگ میگردد. کاربرد </strong><strong><span dir="LTR">SA</span></strong><strong> و </strong><strong><span dir="LTR">GA<sub>3</sub></span></strong><strong> باعث افزایش معنیدار محتوای پرولین تحت سه غلظت </strong><strong><span dir="LTR">NaCl</span></strong><strong> گردید و اثر افزایشی اعمال شده در محتوای پرولین توسط </strong><strong><span dir="LTR">SA</span></strong><strong> بیشتر از </strong> <strong><span dir="LTR">GA<sub>3</sub></span></strong><strong>مشاهده شد. کاربرد همزمان هر دو نیز باعث افزایش بیش از پیش محتوای پرولین در دو غلظت 75 و 100 میلیمولار گردید. بهنظر میرسد که رقم هایولا 401 در مقایسه با رقم </strong><strong><span dir="LTR">RGS</span></strong><strong> توانایی بیشتری در مقابل استرس شوری از خود نشان میدهد. </strong></p>
<p dir="ltr" style="text-align: justify">This research investigate the effects of different concentrations of salt: 0, 75, 100, 150 (mM NaCl) and concentration of 0.05 mM gibberellic acid and 5µM salicylic acid on the content of proline and a, b chlorophylls of Canola (Hayola 401 and RGS). The results showed that with increasing in the amount of salinity in both chlorophylls decreased and the amount of decrease in chlorophyll b was more rather than chlorophyll a. Chlorophylls content reduction was greater in RGS variety than Hayola. Applying SA on various salinity treatment caused a significant increase in a, b chlorophylls. The application of GA3 in 75 and 100 mM of NaCl caused a significant increasing in a, b chlorophylls, but in concentration of 150mM NaCl no increasing was occurred.. Using GA3 and SA together at (75 and 100 mM) concentrations of NaCl cause increasing of a, b chlorophylls, but at higher concentrations of NaCl it was not found any effect because of no impact of GA3. By examination the proline content, it was observed that salinity caused increasing the proline content of leaf and root. Applying SA and GA3 increased content of proline at three concentrations of NaCl. With applying SA and GA3 simultaneously the proline content at 75 and 100mM concentrations NaCl was increased. It is could be concluded that Hayola was more tolerant to salinity stress, compared with RGS.</p>
25
37
http://arpe.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-53-2&slc_lang=fa&sid=1
احسان
نظر بیگی
1003194753284600656
1003194753284600656
No
حسین علی
فلاحی
1003194753284600657
1003194753284600657
No
رحیم
ناصری
1003194753284600658
1003194753284600658
No
امیر
میرزایی
1003194753284600659
1003194753284600659
No
مرضیه
رشید پور
1003194753284600660
1003194753284600660
Yes