TY - JOUR JF - gnbd-arpe JO - 3 VL - 1 IS - 2 PY - 2014 Y1 - 2014/5/01 TI - Effect of different concentrations of salt (NaCl), salicylic acid (SA) and gibberellic acid (GA3) on proline content and a, b chlorophylls of two cultivars of canola (Hayola 401 & RGS) TT - بررسی اثر غلظتهای مختلف نمک کلرید سدیم، سالیسیلیکاسید و جیبرلیکاسید بر محتوی پرولین و کلروفیل¬های a و b در دو رقم کلزا (هایولا 401 و RGS) N2 - در پژوهش حاضر اثرات غلظتهای مختلف شوری در سطوح صفر، 75، 100، 150 میلیمولار کلرید سدیم، جیبرلیک اسید (GA3) در سطح 05/0 میلیمولار و سالیسیلیک اسید (SA) در سطح پنج میکرومولار روی مقادیر کلروفیلهای a، b و محتوای پرولین کلزا، واریته هایولا 401 و RGS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش میزان شوری، مقادیر کلروفیلهای a و b کاهش معنیداری یافت که میزان کاهش کلروفیل b در تمامی تیمارها بیشتر از کلروفیل a بود. مقدار کاهش کلروفیل در رقم RGS بیشتر از رقم هایولا 401 بود. کاربرد SA بر روی تیمارهای مختلف شوری باعث افزایش معنیدار کلروفیلهای aو b گردید. کاربرد GA3 نیز در تیمارهای 75 و 100 میلیمولار شوری باعث افزایش معنیدار میزان کلروفیلهای aو b شد؛ در صورتیکه در تیمار 150 میلیمولار این افزایش مشاهده نگردید و فاقد اثر بود. کاربرد همزمان GA3 وSA نیز در دو غلظت اول (75 و 100 میلیمولار) اثر افزایشی و در غلظت بالا بهدلیل عدم عملکرد GA3تأثیر زیادی نداشت. با اندازهگیری محتوای پرولین مشاهده شد که شوری سبب افزایش معنیدار در میزان پرولین در ریشه و برگ میگردد. کاربرد SA و GA3 باعث افزایش معنیدار محتوای پرولین تحت سه غلظت NaCl گردید و اثر افزایشی اعمال شده در محتوای پرولین توسط SA بیشتر از GA3مشاهده شد. کاربرد همزمان هر دو نیز باعث افزایش بیش از پیش محتوای پرولین در دو غلظت 75 و 100 میلیمولار گردید. بهنظر میرسد که رقم هایولا 401 در مقایسه با رقم RGS توانایی بیشتری در مقابل استرس شوری از خود نشان میدهد. SP - 25 EP - 37 AD - KW -