[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 4، شماره 1 - ( 7-1396 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 186-173 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر دما و مدت زمان قرار دادن بذور در دما‌های مختلف بر خصوصیات جوانه‌زنی بذر جو
عباس بیابانی* ، مهدی زارعی ، سمیه سنچولی ، اعظم رومانی
چکیده:   (4798 مشاهده)
چکیده
مقدمه: دما و رطوبت از عوامل اصلی جوانه‌زنی بذر بوده که سرعت جوانه‌زنی بذرهای فاقد خواب را تعیین می­کنند. لذا این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر دما و مدت زمان قرار دادن بذور در دما‌های مختلف بر خصوصیات جوانه‌زنی بذر جو رقم خرم اجرا شد.
مواد و روش‌ها: آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشگاه گنبد کاووس در سال 1393 انجام شد. تیمار‌های آزمایش شامل دامنه دمایی در چهار سطح (25، 30، 35 و 40 درجه سانتی‌گراد) و مدت زمان قرار دادن بذور در آون در چهار سطح (24، 48، 72، 96 ساعت) بودند. صفات مانند مجموع وزن‌تر و خک گیاهچه‌ها، ریشه‌چه‌ها و بذور جوانه‌زده، طول گیاهچه، طول ریشه‌چه و همچنین شاخص‌های جوانه‌زنی اندازه‌گیری شدند.
نتایج: نتایج نشان داد که اثر دما و اثر متقابل دما و مدت زمان قرار دادن بذور در آون بر درصد جوانه‌زنی، درصد جوانه‌زنی در روز، شاخص جوانه‌زنی، شاخص سرعت جوانه‌زنی و سرعت جوانه‌زنی بذر جو رقم خرم معنی‌داری بود؛ ولی مدت زمان قرار دادن بذور جو در آون به‌جز در شاخص سرعت جوانه‌زنی بر سایر خصوصیات جوانه‌زنی تأثیر معنی‌داری نداشت. در این تحقیق با توجه به مقایسه میانگین اثر متقابل دما و مدت زمان؛ بهترین درصد جوانه‌زنی، درصد جوانه‌زنی در روز، شاخص جوانه‌زنی، شاخص سرعت جوانه‌زنی و ضریب سرعت جوانه‌زنی بذور جو به تیمار دمای 30 درجه سانتی‌گراد و مدت زمان 24 ساعت قرار دادن در آون اختصاص داشت.
نتیجه‌گیری: مطابق نتایج، افزایش دما از 30 درجه سانتی‌گراد به بالا و هم‌چنین افزایش مدت زمان قرار گرفتن بذور در دماهای مختلف از 24 ساعت به بالا باعث کاهش شاخص‌های جوانه‌زنی شد، که حاکی از اثر تنش‌های محیطی (دما) در کاهش سرعت جوانه‌زنی بذور جو می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: دما، زمان، شاخص‌های جوانه‌زنی، جو
متن کامل [PDF 656 kb]   (4624 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اکوفیزیولوژِی
دریافت: 1396/8/29 | پذیرش: 1396/8/29 | انتشار: 1396/8/29
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Biabani A, Zarei M, Sanchulli S, Romani A. Effect of temperature and duration of seed placement at different temperatures on seed germination characteristics of barley . 3 2017; 4 (1) :173-186
URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-251-fa.html

بیابانی عباس، زارعی مهدی، سنچولی سمیه، رومانی اعظم. تأثیر دما و مدت زمان قرار دادن بذور در دما‌های مختلف بر خصوصیات جوانه‌زنی بذر جو. 1. 1396; 4 (1) :173-186

URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-251-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 1 - ( 7-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی Applied Research of Plant Ecophysiology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645