تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی- راهنمای نگارش مقاله
راهنمای نگارش مقاله

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها

براساس رویکرد دانشگاه گنبد کاووس مبنی بر لزوم توجه به نظام‌­های رتبه‌بندی و علم‌سنجی رسمی، از این پس پیروی از شیوه‌نامه ذیل جهت نگارش و ارسال مقاله ضروری می‌باشد.


راهنمای نگارش مقاله

نشریه تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهان وابسته به دانشگاه گنبد کاووس به‌منظور انتشار نتایج پژوهش‌ها، نوآوری‌­ها و ایجاد ارتباط بین مراکز آموزشی، علمی­ پژوهشی و تبادل نتایج یافته‌­ها از دانش‌پژوهان دعوت می­‌کند تا مقاله‌های خود را که قبلاً در مجلات علمی به چاپ نرسانده­‌اند؛ در زمینه­‌های مختلف علوم اکولوژی، فیزیولوژی و اکوفیزیولوژی شامل: اکوفیزیولوژی رقابت گیاهان، فیزیولوژی و اکولوژی گیاهان، اثر عوامل محیطی زنده و غیرزنده بر گیاهان، کاربرد اکوفیزیولوژیک در مطالعه روابط متقابل بین گیاهان زراعی و علف‌های هرز، جنبه‌های اکوفیزیولوژیک زندگی همزیستی، دگرآسیبی و خودآسیبی در گیاهان، اثر آلاینده‌ها بر گیاهان و مواد تنظیم‌کننده رشد گیاهی در اختیار مجله قرار دهند.

 

ارسال مقاله به مجله:

ارسال مقاله به‌صورت الکترونیکی و از طریق سامانه نشریه به آدرس http://arpe.gonbad.ac.ir انجام می‌شود.

 

شرایط بررسی مقالات:

*در جهت هدف‌ها و در قالب موضوعات تعیین شده و حاصل مطالعات، تجربه‌ها و پژوهش‌های نویسنده(ها) باشد.

*مقاله قبلاً در نشریه دیگری چاپ نشده باشد و یا در دست بررسی نباشد.

*مقاله باید شامل چکیده فارسی و انگلیسی، واژه‌های کلیدی، مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج و بحث و فهرست منابع باشد. 

*مقالات باید به صورت تک ستونی با حفظ 2/5 سانتی‌متر حاشیه از هر طرف، فاصله سطر‌ها 1/5 سانتی‌متر، نیم سانتی‌متر تورفتگی در شروع پارگراف‌ها و با درج شماره صفحه تهیه شود. مقاله حداکثر در 15 صفحه تنظیم و ارسال گردد.

*کل مقاله با دو فونت تنظیم شود، B Nazanin با اندازه 12 برای بخش‌های فارسی و Times New Roman با اندازه 11 برای بخش‌های انگلیسی. چکیده و واژه‌های کلیدی فارسی با فونت Bold  B Nazaninاندازه 10 و چکیده و واژه‌های کلیدی انگلیسی با فونت Times New Roman با اندازه 11 نگارش شود. لازم به ذکر است کلیه تیترها در داخل متن مقاله (مقدمه، چکیده...) با فونت Bold  B Nazaninبا اندازه 12 باشد. 

*دستورهای نقطه‌گذاری (Punctuation): در نوشتار متن رعایت شود. مثلاً گذاشتن فاصله قبل از نقطه (.)، کاما (،)، نقطه ویرگول (؛) و علامت سوال (؟) لازم نیست، ولی بعد از آن‌ها، درج یک فاصله لازم است. پاراگراف مربوط به هر یک از منابع دارای فرمت تورفتگی (Hanging) باشد. در ضمن قبل و بعد از پرانتز، فاصله گذاشته شود ولی در داخل پرانتز فاصله لازم نیست.
 
*اسامی علمی (جنس و گونه گیاهان، جانوران) در تمام مقاله با حروف ایتالیک یا مورب تایپ شوند و نام مصنف برای اولین بار و در جلوی آن در داخل پرانتز نوشته شود.

*مقالات مروری (Review Article) از نویسندگان مجرب و صاحب مقالات پژوهشی متعدد در زمینه‌های مورد نظر مجله پذیرفته می­‌شود. این نشریه هم‌چنین گزارش‌های کوتاه علمی و فنی که تاکنون چاپ نشده را پس از اعلام نظر داور تخصصی و تایید هیات تحریریه به‌عنوان Technical Report و یادداشت‌های کوتاه علمی جهت چاپ پذیرش می‌نماید. این قبیل گزارش‌ها در 3 تا 5  صفحه قابل چاپ خواهد بود (به‌همراه عنوان چکیده ها و منابع علمی)، در ضمن ساختار کلی گزارش‌های کوتاه علمی همانند یک مقاله کامل می‌باشد.


ترتیب و شرح قسمت‌های مختلف مقاله:

هر مقاله تحقیقی باید دارای عنوان، چکیده فارسی، واژه‌های کلیدی به فارسی، مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج و بحث، منابع، چکیده انگلیسی و واژه‌های کلیدی به انگلیسی باشد و اصول زیر در آن رعایت شود:


1) عنوان: عنوان مقاله که در وسط صفحه اول نوشته می‌شود باید خلاصه، جامع، رسا و معرف کامل موضوع تحقیق بوده و حداکثر از 15 وازه تجاوز نکند.

عنوان به فارسی: B Titr, Bold, Font 12, Center
عنوان به انگلیسی: New Romans, Bold, Font 12, Center


2) مشخصات نویسنده(گان): هر مقاله باید حاوی مشخصات مقاله شامل نام و نام‌ خانوادگی نویسنده‌(گان)، مرتبه علمی، آدرس، شماره تلفن و فاکس و پست الکترونیکی به هر دو زبان فارسی و انگلیسی باشد. مسئولیت محتوی مقاله، ترتیب نام نویسندگان و هر گونه مسئولیتی در رابطه با مقاله بر عهده نویسنده مسئول می‌باشد. 

اسامی نویسندگان به فارسی: B Nazanin, Bold, Font 11, Center
آدرس نویسندگان به فارسی: 
B Nazanin, Font 10, Center
اسامی نویسندگان به انگلیسی: Times New Roman, Bold, Font 11, Center
آدرس نویسندگان به انگلیسی: 
Times New Roman, Font 10, Center


3) چکیده: باید به صورت مبسوط شامل مقدمه و هدف، مواد و روش ها، نتایج و نتیجه‌گیری بوده هر یک از این بخش‌ها در یک پاراگراف جداگانه و تمام آن در یک صفحه A4 تنظیم شود (فرمت زیر). 

چکیده:
مقدمه: B Nazanin, Font 11     
مواد و روش‌ها: B Nazanin, Font 11   
نتایج: B Nazanin, Font 11           
نتیجه‌گیری: B Nazanin, Font 11        
 واژه‌های کلیدی: B Nazanin, Font 11


چکیده انگلیسی باید ترجمه کامل چکیده فارسی و به صورت مبسوط (Extended Abstract) و در پایان مقاله بعد از منابع با فاصله خطوط یک لحاظ گردد (فرمت زیر).
:Abstract
Introduction:                            Times New Roman, Font 11
Materials and Methods:          Times New Roman, Font 11
Results:                                     Times New Roman, Font 11
Conclusion:                              Times New Roman, Font 11                         
Keywords:                               Times New Roman, Font 11
 
چکیده در عین اختصار باید بیان­گر مسئله، هدف، مواد و روش و نتایج اصلی تحقیق بوده و در آن از کلمات اختصاری مبهم استفاده نشود.


4) واژه‌های کلیدی: بین چهار تا شش کلمه و مشخص کننده محتوی مقاله بوده و متفاوت از کلمات استفاده شده در عنوان مقاله باشد. باید بر اساس حروف الفبا مرتب شود. واژه‌های کلیدی به زبان انگلیسی باید برگردان کامل«واژه‌های کلیدی فارسی» به زبان انگلیسی باشد.


5) مقدمه: این بخش باید ضمن بیان مختصری از طرح مسئله، سابقه پژوهشی مرتبط با تحقیق، دلایل ضرورت انجام پژوهش به همراه اهداف مورد نظر از انجام تحقیق آورده شود.


6) مواد و روش‌ها: در این بخش باید اطلاعات کافی در مورد مکان و زمان، نحوه اجرای آزمایش همراه با روش‌های مورد استفاده، اندازه‌گیری‌ها، جمع‌آوری، پردازش و تحلیل داده‌ها با ذکر منابع ارائه گردد.


7) نتایج و بحث: شامل یافته‌های حاصل از پژوهش است که به صورت شکل و جدول به همراه توضیحات ارائه می‌شود. با توجه به هدف و یافته‌های سایر پژوهش‌ها، نتایج تجزیه و تحلیل و درباره آن‌ها بحث و نتیجه‌گیری شده و علل و روابط بین آن‌ها در ایجاد نتایج حاصل، با استفاده از منابع علمی دیگر، مورد بحث قرار می‌گیرد. نتایج و بحث می‌تواند در هم ادغام شوند و یا اینکه جداگانه بیان شوند. 


8) جدول‌‌ها و شکل‌ها: عنوان جدول‌(ها) و شکل(ها) به دو صورت فارسی (B Nazanin, Bold, Font 11) و انگیسی (Times New Roman, Bold, Font 10) با فرمت وسط چین نوشته شود. جدول‌ها و شکل‌ها  دارای شماره باشد و شماره جدول(ها) و شکل(ها) به‌‌ترتیب ارایه نتایج آن‌ها در مقاله تعیین و محل قرارگیری آن‌ها پس از ارایه نتایج مورد نظر، در متن مقاله باشد.  

کلیه شکل‌ها و جدول‌ها از چپ به راست تنظیم شوند. کلیه اعداد به زبان انگلیسی و حداکثر تا سه رقم اعشار آورده شود. حروف آماری در جدول‌(ها) با حروف کوچک انگلیسی در کنار اعداد جدول قرار گیرند. در جدول(ها) و شکل(ها) باید واحدهای ویژگی‌های مورد نظر در سیستم بین‌المللی در داخل پرانتز به زبان انگلیسی نوشته شود. برای مثال: 
(%), (mg/kg), (mg/L)

*هر جدول با یک خط افقی از عنوان آن و سر جدول با یک خط افقی از متن جدول جدا و در زیرمتن جدول نیز یک خط افقی کشیده شود. در صورت لزوم می‌توان برای تقسیم سر جدول از خطوط افقی در داخل کادر سر جدول استفاده کرد. کلیه اعداد داخل جدول باید با فونت Times New Roman, Font 10 تنظیم شود.

جدول 1- تجزیه واریانس اثر تاریخ کاشت و کود برصفات مورد یررسی بادام زمینی
Table 1- Analysis of variance (ANOVA) of the effects of planting date and fertilizer on evaluated traits of peanut
منبع تغییرات
S.O.V
درجه آزادی
Df
روز تا گلدهی
Days to flowering
روز تا غلاف‌دهی
Days to podding
روز تا رسیدگی
Days to maturity
تکرار
Replication
2 1 31 3.25
تاریخ کاشت
Planting date
2 58.58** 83.25** 156.86**
خطای (a)
Error (a)
4 0.58 2 3.52
کود
Fertilizer
3 98.11** 62.25* 113.28**
تاریخ کاشت × کود
Planting date × Fertilizer
6 0.25ns 1.25ns 0.45ns
خطای (b)
Error (b)
18 9.98 1.44 10.67
ضریب تغییرات (%)
CV (%)
- 7.31 2.57 2.66
ns، * و **: به ترتیب عدم وجود اختلاف معنی‌دار و اختلاف معنی‌دار در سطوح احتمال پنج و یک درصد
ns, * and **: non-significant difference, significant difference at the level of five and one percent probability, respectively.
 
*عنوان شکل در پایین نوشته شود و معرف محتوای ارایه شده در آن باشد. گراف‌ها با ابعاد 7×11 سانتی‌متر ارائه شده و یا به همین نسبت بزرگ و یا کوچک شده باشند. عناوین محورهای افقی و عمودی باید به دو زبان فارسی و انگلیسی بوده و همچنین تمامی اعداد داخل شکل باید انگلیسی باشد. از کاربرد کلماتی مانند نمودار، نقشه، تصویر و نظایر آنها خودداری کرده و تنها از واژه "شکل" استفاده شود. در مورد شکل، از الگوهای (Pattern) سیاه و سفید استفاده شود. در صورت وجود عکس، عکس‌ها باید با وضوح و کیفیت بالا تهیه و با فرمت JPG در انتهای مقاله آورده شود. 


8) نتیجه‌گیری: در صورت نیاز به نتیجه­‌گیری این بخش را  می­‌توان به انتهای مقاله اضافه کرد.

 
9) سپاس‌گزاری: در این بخش که حداکثر در چهار سطر تنظیم می‌شود، می توان از اشخاص حقیقی و حقوقی که در راهنمایی و یا انجام تحقیق مساعدت نموده و یا در تأمین بودجه، امکانات و لوازم کار نقش مؤثری داشته‌اند سپاس‌گزاری نمود.
 
 
10) منابع مورد استفاده: منابع مورد استفاده باید شامل جدیدترین اطلاعات در زمینه کار مورد نظر باشد. فهرست منابع به ترتیب حروف الفبا نام خانوادگی نویسنده(گان) مقاله مرتب شود. تمامی منابع باید به انگلیسی و منابع فارسی هم به انگلیسی ترجمه شود. تمامی منابع، در داخل متن نیز لازم است که به انگلیسی ارجاع داده شود. فرمت انگلیسی منابع با استفاده از مجلات مرجع، سایت‌های SID و مدیکوس و ... می‌باشد.

 
10-1) نحوه ارجاع منابع در متن:

ارجاع منابع در داخل متن در صورت وجود یک یا دو نویسنده باید به طور کامل و با ذکر نام خانوادگی نویسنده و سال انتشار و به زبان انگلیسی باشد، مانند: (Ahmadi, 2007).
در صورت وجود چندین نگارنده، ارجاع به منبع باید به صورت (نام خانوادگی نگارنده و همکاران، 2006) باشد، مانند: (Pinke et al., 2010).
در صورتی که در شروع جمله به منبعی استناد شود ابتدا نام فرد به فارسی و به دنبال آن نام فرد به همراه سال به انگلیسی در پرانتز آورده شود، مانند: 
مقیمی (Moghimi, 2005) گزارش داد، یا جفرسون و همکاران (Jefferson et al., 2003) نشان دادند.


10-2) نحوه تنظیم فهرست منابع:

فهرست منابع باید به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده باشند و تمامی منابع فارسی به زبان انگلیسی آورده شوند و سال شمسی نیز به سال میلادی برگردانده شود و همچنین ذکر عبارت (In Persian) در انتهای منبع الزامی است. در صورتی که منبع به زبان غیرلاتین ولی دارای خلاصه انگلیسی باشد، در این صورت باید عنوان انگلیسی ذکر شود و در انتهای ماخذ در پرانتز زبان اصلی قید گردد.


10-3) الگوی نوشتن منابع در انتهای مقاله:

 *مقاله در مجلات علمی
 در مورد مقاله‌های فارسی 

Biabani A., CarpenterBoggs Coyne C., Taylor L., Jeffrey L.S., Higgins S. 2011. Nitrogen fixation potential in global Chickpea Minicore Collection. Biology and Fertility of Soils, 47: 679-685.

Avarseji Z., Rashed-Mohassel M.H., Nezami A., Abbaspoor M., Nassiri-Mahallati M. 2012. Dicamba + 2, 4-D affects the shape of the Kautsky curves in wild mustard (Sinapis arvensis). Plant Knowledge Journal, 1: 41-45.
 

*کتاب:

حرف اول کلمات عنوان کتب باید به صورت حروف بزرگ تایپ شوند.

کتاب ویراستاری شده توسط گروهی از نویسندگان Edited book))

Holencheck J.L., Pieper R.D., Herbel C.H. 2003. Range Management, Principle and Practices. 5th Ed. Prentice Hall, USA, 607 p.
 

*کتاب به زبان فارسی:

در مورد کتاب فارسی ذکر عبارت (In Persian) در انتهای منبع الزامی است.

Mesdaghi M. 2003. Management of Iranian Rangelands. 4th Ed. Astan-e-Ghods Press, Mashhad, 333 p. (In Persian).
 

*فصلی از یک کتاب:

Nelson D.W., Sommers L.E. 1982. Total carbon, organic carbon, and organic matter. In: Page A.L., Miller R.H., Keeney D.R.  Eds. Methods of Soil Analysis. American Society of Agronomy Inc., Soil Science Society of America Inc.: Madison, WI. Pp: 539-579.

Richardson F.D., Hahn B.D., Schoeman S.J. 2000. Modeling nutrient utilization by livestock grazing semi-arid rangeland. In: McNamara J.P., France J., Beever D.  Eds. Modelling Nutrient Utilization in Farm Animals. CABI, Wallingford, Oxon, Pp: 263-280.
 

*پایان‌نامه:
 در مورد مقاله‌های فارسی ذکر عبارت (In Persian) در انتهای منبع الزامی است.

Richardson F.D. 2004. Simulation models of rangelands production systems (simple and complex). Ph.D. Thesis in Applied Mathematics, University of Cape Town, South Africa, 320 p.
 

*گزارش:

Arzani H., Motamedi (Torkan) J., Zare Chahoki M.A. 2010. Report of National Project Forage Quality of Range Species in Iran. Organization of Forests Rangelands and Watershed Management of Iran, 230 p.
 

*درگاه الکترونیکی (Web site):

شامل نام خانوادگی مولف، حرف اول نام، سال انتشار، عنوان، زمان بازیابی [مشاهده و دریافت اطلاعات]، نام وبگاه

Ramakrishnappa K. 2002. Impact of cultivation and gathering of medicinal plants on biodiversity: case studies from India, Inter- Departmental Working Group on Biological Diversity for Food and Agriculture. Rome. [cited 19 February, 2010], Available from:

http://www.fao.org/docrep/005/AA021E/AA021e00.htm#TopOfPage

 

11) سایر موارد:

*مقاله‌ای که فرمت نشریه را دارا نباشد در جلسه هیت تحریریه نشریه مطرح نمی‌شود.
 
*مقاله‌ها توسط هیات تحریریه و با همکاری متخصصان داوری شده و در صورت تصویب بر طبق ضوابط نشریه به نوبت چاپ خواهند شد.
 
*نشریه در رد یا قبول و حک و اصلاح مقالات آزاد است.
 
*مقاله پس از پذیرش نهایی باید  بدون غلط با نرم‌افزار 2003 Microsoft Word یا بالاتر از آن ارسال شود. بدیهی است هرگونه تغییر پس از آن قابل قبول نخواهد بود.
 
*مستندات و مدارک مربوط به داوری کلیه مقالات در هیأت تحریریه نشریه محفوظ و محرمانه می‌باشد و هیأت تحریریه نسبت به ارائه مدارک مربوط به مقالاتی که مورد پذیرش قرار نگرفته‌اند، متعهد نمی‌باشد.
 
*از نیم فاصله در جاهای لازم استفاده شود.

*لازم به ذکر است که فقط درگاه‌­های الکترونیکی معتبر را می­‌توان به عنوان منبع استفاده کرد.
 

 
 
نشانی مطلب در وبگاه تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی:
http://arpe.gonbad.ac.ir/find-1.48.16.fa.html
برگشت به اصل مطلب