[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 1 - ( 6-1395 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 154-139 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر قارچ مایکوریزا و باکتری برادی‌ریزوبیوم ژاپونیکوم روی خصوصیات رشدی و عملکرد سویا در سطوح مختلف کود فسفر
متانت دماوندی*، حسین صبوری، عباس بیابانی، سامیه رئیسی، محمد حسین ارزانش
چکیده:   (4509 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثرات تلقیح قارچ مایکوریزا و باکتری برادی‌ریزوبیوم ژاپونیکوم روی خصوصیات رشدی و عملکرد سویا رقم کتول آزمایشی به­‌صورت کرت­‌های دوبار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک­‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان در سال‌های 1391-1390 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: سه سطح مایکوریزا (بدون تلقیح، Glomus intraradices ،Glomus mosseae)، دو سطح استفاده و عدم استفاده از باکتری و سه سطح فسفر خالص (صفر، 32/1 و 64/2 گرم در مترمربع) بودند. نتایج نشان داد که، تلقیح با مایکوریزا و باکتری در تمام صفات به‌جز تعداد بوته در مترمربع اختلاف معنی‌داری را ایجاد نمودند. هم‌چنین اثر فسفر در تمامی صفات مورد بررسی به‌جزء وزن خشک برگ و تعداد بوته در مترمربع معنی‌دار بود. اثرات متقابل دوگانه تیمارها (مایکوریزا، باکتری و فسفر) تنها بر وزن خشک برگ، سطح برگ، وزن خشک گره‌ها معنی‌دار بود. اثر متقابل مایکوریزا × باکتری × فسفر بر وزن خشک برگ، سطح برگ، وزن هزار دانه، تعداد و وزن خشک گره‌های ریزوبیوم معنی‌دار بودند. مطابق نتایج، بیشترین تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و عملکرد در تیمارهای تلقیح با مایکوریزا گونه اینترارادایسس، استفاده از باکتری و 64/2 گرم فسفر در مترمربع مشاهد شد.

واژه‌های کلیدی: ‌ریزوبیوم، مایکوریزا، عملکرد دانه، وزن خشک، کود فسفر
متن کامل [PDF 629 kb]   (1450 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/12/18 | پذیرش: 1395/12/18 | انتشار: 1395/12/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of mycorrhiza fungi and Bradyrhizobium japonicum bacteria on growth properties and yield of soybean in different levels of phosphorus fertilizer . 3 2016; 3 (1) :139-154
URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-211-fa.html

دماوندی متانت، صبوری حسین، بیابانی عباس، رئیسی سامیه، ارزانش محمد حسین. تأثیر قارچ مایکوریزا و باکتری برادی‌ریزوبیوم ژاپونیکوم روی خصوصیات رشدی و عملکرد سویا در سطوح مختلف کود فسفر . 1. 1395; 3 (1) :139-154

URL: http://arpe.gonbad.ac.ir/article-1-211-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( 6-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
تحقیقات کاربردی اکوفیزیولوژی گیاهی Applied Research of Plant Ecophysiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4645